Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
- Felles programfag sammen med:Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Råvarer, tilberedning og produksjon
Å foredle råvarene på en god måte er viktig både for å framheve smaken, øke holdbarheten og jobbe på en bærekraftig god måte. Best mulig tilberedning og produksjon i alle ledd er viktig for god økonomi i bedriften du skal jobbe i.
Poteter, ris og pasta
En riktig sammensatt rett må inneholde hovedråvare, grønnsaksgarnityr, saus og metningsgarnityr. I Norge er potet det mest brukte metningsgarnityret. Ris og pasta kan også være metningsgarnityr. Ofte kan metningsgarnityret i seg selv være en god hovedrett.
Ris
På verdensbasis regnes ris som et av de viktigste kornslagene, etter mais og hvete. Det er det eneste hovednæringsmiddelet for nesten 50 % av verdens befolkning. På noen asiatiske språk er ordet for «ris» og «mat» det samme.
Læringsressurser
Ris