Hopp til innhold

Fagstoff

Line fikser maten: Grønnsaker

I serien Line fikser maten utforsker Line Elvsåshagen miljøkonsekvensene av den moderne matproduksjonen i Norge. I denne episoden undersøker hun hvordan grønnsaker produseres i Norge.

Refleksjonsspørsmål

  1. Line spør: Gidder vi en grønn snuoperasjon når det er så mye chillere å bare fortsette som før? Diskuter!

  2. Synes du det er riktig at mennesker i andre land skal lide for at vi skal få avokado til tacoen vår?

  3. Er det riktig å legge ikke-fornybar matjord brakk for å bygge store kjøpesentre billigst mulig?

  4. Har vi et etisk ansvar for å hjelpe andre land med handel ved å importere grønnsaker selv om dette er skadelig for klimaet?

  5. Er norske forbrukere villige til å betale prisen det koster å produsere i Norge når importvarene er mye billigere?

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal og Therese Hansen Federl.
Sist faglig oppdatert 25.08.2022

Læringsressurser

Bærekraftig mat