Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Lag en film om klima og flukt

Bruk det du har lært om virkemidler og retoriske knep til å lage en film eller en digital bildefortelling om klima og flukt.

Filmen eller den digitale bildefortellingen skal ha tittelen "FLUKT". Formålet med produksjonen er at du skal vise jevnaldrende ungdommer hvordan klimaendringer kan påvirke flyktningstrømmer.

  • Produksjonen din skal inneholde faktaopplysninger, foto/illustrasjoner og lydkilder som er med på å understreke budskapet.
  • Bilder du fritt kan bruke finner du blant annet på FNs Flickr-konto. Se lenke nederst på siden.
  • Filmen bør være mellom 4–7 minutter lang. Bruk det digitale verktøyet du kjenner best for å sette sammen bildene dine.
  • Kildene du har brukt, skal ligge på en sluttplakat. Der skal du også føre opp hvem som har tatt bildene og lagd illustrasjonene og musikken og så videre som du har brukt.

Hvordan ser en god film om flukt ut?

Denne oppgaven krever at du kombinerer tekst, lyd og bilder på en slik måte at mottakeren forstår hvordan klimaendringer påvirker både enkeltmennesker og verdenssamfunnet.

For å få til dette må du balansere logos og patos, altså hvordan du appellerer til både fornuft og følelser. Det gjelder både tekstene og bildene du velger ut. Hvis du kun spiller på følelser, kan du risikere at filmen din ikke virker troverdig. Hvis du kun spiller på faktaopplysninger, kan filmen fort bli kjedelig og føles lite relevant for mottakeren.

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Marthe Johanne Moe og Maren Aftret-Sandal.
Sist faglig oppdatert 28.02.2020

Læringsressurser

Innføring i retorikk og argumentasjon