Etter å ha jobbet med temaet partering og bruk av kjøtt kan du teste deg selv ved å svare på disse spørsmålene.
Storfe
- Hvilke stykningsdeler er det på storfe?
- Hva kan de forskjellige stykningsdelene brukes til?
- Hvilke ulike produkter kan vi få ut av en storfebog?
- Hva kan bogplommen/bogsteken brukes til?
- Hva kan du bruke de avskjærte beina til?
- Hva heter de seks delene i et storfelår?
- Hva kan de forskjellige delene brukes til?
Lam
- Hvilke stykningsdeler får du ved grovoppdeling av lam?
- Hva kan du bruke de ulike stykningsdelene til?
- Forklar produksjonsprosessen for minst to av stykningsdelene.
Svin
- Hvilke stykningsdeler får du ved grovoppdeling av svin?
- Hva kan du bruke de ulike delene til?
- Hvilken del brukes til å lage bacon?
- Hvilke konserveringsmetoder brukes ved produksjon av bacon?
- Hvorfor brukes nitrittsalt ved produksjon av bacon?
CC BY-SASkrevet av Terje Røssland. Rettighetshaver: Høgskolen i Bergen
Sist faglig oppdatert 27.03.2020