Hopp til innhold

Spillefilm

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Filmen er en adaptasjon av den internasjonale bestselgeren med samme navn. Den handler om forfatteren Juliet som drar til den lille øya Guernsey etter andre verdenskrig for å skrive bok om livet under den tyske okkupasjonen.

Handling

I dette historiske dramaet skal tilfeldighetene vise seg å bli avgjørende for forfatter Juliet. Det er januar 1946, og den unge kvinnen med base i London begynner tilfeldigvis å brevveksle med en grisebonde fra Guernsey. Han forteller om menneskene som bor på øya, og ikke minst hvordan deres bokklubb, med navnet Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai, fikk sitt utspring i et møte med nazister etter en fuktig tur hjem fra puben under andre verdenskrig.

Så fascinert blir Juliet av folkene som beskrives i brevene, at hun drar til øya og bestemmer seg for å skrive bok om livene deres under den tyske okkupasjonen. Etter hvert som hemmeligheter fra krigen blir avdekket, blir Juliet mer og mer knyttet til øya og de eksentriske medlemmene i bokklubben.

Prisbelønnet

Regissør Mike Newell er, i tillegg til The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, kjent for å ha regissert storfilmer som Donnie Brasco, Harry Potter og ildbegeret, og ikke minst Fire bryllup og en gravferd. For sistnevnte vant han en BAFTA for beste regi.

CC BY-SASkrevet av Mairi Macdonald. Rettighetshavere: SF Norge og Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 28.01.2020

Læringsressurser

Filmatiserte bøker