Hopp til innhold

Spillefilm

Vi må snakke om Kevin

Dette er en britisk spillefilm om en grusom handling, og om en vanskelig relasjon mellom mor og sønn. Filmen bygger på romanen We Need to Talk About Kevin av Lionel Shriver.

Om filmen

Allerede i filmens åpning er det tydelig at Eva Khatchadourian (Tilda Swinton) er sterkt mislikt av mange. Noen sprayer rødmaling på huset og bilen hennes. Naboene hilser ikke på henne, og en fremmed dame slår henne ned på åpen gate.

Gjennom tilbakeblikk får vi gradvis se hva som har ledet opp til den situasjonen Eva nå befinner seg i. Vi blir tatt med tilbake til tiden da sønnen Kevin var nyfødt. Allerede da var det problemer i relasjonen mellom mor og sønn, og disse vanskelighetene fortsetter etter hvert som Kevin blir eldre.

Som 15-åring begår Kevin en grusom og utenkelig handling. Kan Eva klandres for det sønnen har gjort?

Prisvinner

Filmen har mottatt en rekke gjeve filmpriser. Den har også vært nominert til priser ved flere filmfestivaler, slik som Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes.

I 2011 ble Tilda Swinton belønnet med European Film Award for sin innsats i filmen. Samme år fikk regissør Lynne Ramsay British Independent Film Award for beste regi.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 18.11.2021

Læringsressurser

Filmatiserte bøker