Hopp til innhold

Spillefilm

The Dressmaker

Kate Winslet spiller hovedrollen som Myrtle Dunnage i filmen The Dressmaker fra 2015. Manus og regi er ved den australske filmskaperen Jocelyn Moorhouse. Filmen er basert på Rosalie Hams roman med samme tittel.

Om filmen

Myrtle Dunnage er en talentfull motedesigner. Etter mange år borte vender hun nå tilbake til hjemstedet Dungatar for å ta seg av sin gamle og syke mor, Molly. Dungatar er et lite og støvete tettsted på landsbygda i Australia.

Da Myrtle var 10 år, fikk hun skylden for at en gutt i klassen hennes døde. Som straff for dette ble hun sendt til en internatskole i Melbourne. Hun rømte etter hvert fra internatskolen og dro til London, Milano og videre til Paris.

Dette er første gang hun reiser tilbake til Dungatar etter denne hendelsen. Nå håper hun at Molly kan hjelpe henne å huske hva som skjedde på skolen den dagen Evan døde.

Forbannelse og hevn

Det er lite som har forandret seg i Dungatar siden Myrtle var barn. Bøllene fra barndommen er fremdeles like bøllete, og Myrtle er overbevist om at det hviler en forbannelse over henne.

Etter hjemkomsten begynner Myrtle å nøste opp i hva som egentlig hendte da Even Pettymann døde. Hun begynner også å planlegge hvordan hun skal hevne seg på alle de som oppførte seg dårlig mot henne da hun var liten.

Med seg i kofferten har Myrtle både symaskin og eksklusive kjolestoff.

Komedie og tragedie

Sjangermessig balanserer The Dressmaker mellom både komikk og tragedie. I starten av filmen er scenene mer komiske, mens alvoret og tragedien får større plass i fortellingen etter hvert som handlingen utspiller seg.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 04.04.2022

Læringsressurser

Filmatiserte bøker