Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Nyere metningsgarnityr – bruk og næringsinnhold

Etter å ha jobbet med temaet belgfrukter og korn kan du prøve deg på disse oppgavene.
Bønnegryte med erter, hestebønner, hvite bønner, gulrot, rødløk, gressløk og persille i smørsaus. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu
  1. Er du mest vant til å bruke tradisjonelt metningsgarnityr som potet, pasta og ris, eller bruker du også nyere typer som belgfrukter og ulike kornprodukter?

  2. Kjenner du til noen matretter som inneholder belgfrukter? Gi eksempler.

  3. Mange påstår at belgfrukter er en bærekraftig matressurs. Er du enig i denne påstanden? Grunngi svaret ditt.

  4. En tradisjonell middagsrett i Norge er stekt laks med agurksalat, rømme og kokte poteter. Hvis du tar bort potetene, hva slags nyere metningsgarnityr synes du kunne passe til denne retten? Hvorfor?

  5. Bruk kostholdplanleggeren, og sammenlign fiber- og proteininnhold i hvit ris, bulgur og quinoa. Hva fant du ut?

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 17.08.2021

Læringsressurser

Belgfrukter og korn