Kjøreplan
For at arrangementet skal bli en suksess, er det viktig å ha en godt planlagt kjøreplan. Sørg for at alle på kjøkkenet og i serveringen har lest grundig gjennom kjøreplanen på forhånd.
I et bryllup er det ofte taler og andre ting som skjer underveis i måltidet. Når det er satt opp en tidsplan på dette, unngår vi misforståelser, og vi sikrer kvaliteten på mat og servering.
Når noen av gjestene taler, skal ikke servitørene gjøre noe i lokalet, for det ville ha virket svært forstyrrende både for den som taler og gjestene. Det er også en god idé å legge de fleste talene til etter hovedretten. Noen taler blir lengre enn beregnet, og da er det bedre at hovedretten er servert, slik at ikke den blir ødelagt.
Tid | Hendelse | Diverse |
---|---|---|
15.00 | Gjestene ankommer, servering av aperitiff i foajeen | |
15.20 | Tenne lys | |
15.25 | Sette ut vannmugger | |
15.30 | Gjestene setter seg til bords | |
15.35 | Skjenke hvitvin og alkoholfritt | |
15.45 | Toastmasteren ønsker velkommen til bords | |
15.50 | Presentere menyen | |
15.55 | Sette ut brød og smør | |
16.00 | Servere forretten, amerikansk servering | To med skalldyrallergi |
16.20 | Rydde forrett, hvitvinsglass, brød og smør | |
16.30 | Skjenke hvitvin 2 og alkoholfritt, fylle på vannmugger | |
16.40 | Servere hovedrett fisk, amerikansk servering | |
17.10 | Rydde hovedrett fisk og hvitvinsglass | |
17.15 | Tale, ca. 15 minutter | |
17.30 | Skjenke rødvin og alkoholfritt, fylle på vannmugger | |
17.40 | Servere hovedrett kjøtt, amerikansk servering | Tre godt stekt |
18.10 | Rydde hovedrett, kuvertasjett, salt og pepper, etterskjenke vin | |
18.15 | Diverse taler, ca. 45 minutter | Kan komme uventede taler |
19.00 | Rydde rødvinsglass, skjenke dessertvin og alkoholfritt | |
19.10 | Servere dessert, amerikansk servering | |
19.30 | Takk-for-maten-tale | |
19.35 | Kaffe og avec i salongen, rydde dessert når gjestene har reist seg for å drikke kaffe |