Det er mange ting å tenke på når en ferskvarehandler skal legge opp en innbydende disk. Produktplassering og temperatur er noe av det som er viktig.

Oppgave 1
Se filmen og les artikkelen om eksponering i manuelle disker.
Lag et sammendrag av det du mener er det viktigste når vi skal legge opp en innbydende ferskvaredisk med et bredt innhold av produkter.
Oppgave 2
Se filmen og les artikkelen om internkontroll mat ferskvaredisk.
Lag et sammendrag av det du mener er det viktigste med tanke på
IK-mat i ferskvaredisk
personlig hygiene når man jobber som ferskvarehandler
Oppgave 3
Del klassen i tre grupper. Hver gruppe skal sette seg inn i hvert sitt tema og presentere svarene sine for resten av klassen. Presentasjonen kan inneholde både bilder og tekst.
Gruppe 1 skal finne fiskeprodukter som passer i en ferskvaredisk
Gruppe 2 skal finne kjøttprodukter som passer i en ferskvaredisk
Gruppe 3 skal finne produkter som er tilbehør til kjøtt- og fiskeprodukter som passer i en ferskvaredisk
Produktene kan være ferske råvarer, tilberedte råvarer eller ferdige retter klargjort for oppvarming.
Oppgave 4
Hver gruppe skal så velge ut fem av produktene fra oppgave 3 og klargjøre dem for plassering i ferskvaredisken. Gruppene må samarbeide om å sette sammen en innbydende ferskvaredisk som er lagt opp på riktig måte med tanke på produktplassering, temperatur og så videre.
Alle produkter skal være merket og emballert på riktig måte.