Varianter av supper
Variant 1: Vask blomkålen, og del den i biter. Kok den mør i 1 liter vann. Husk å ta med alt på blomkålen når du koker. Lag lys jevning av 30 g smør og 30 g siktet hvetemel, og spe inn blomkålkraften. Smak til med litt fløte, salt og pepper.
Variant 2: Vask blomkålen, og del den i biter. Ta med både stilk, buketter og blader. Finkutt 1 sjalottløk og 1 fedd hvitløk. Stek blomkål, sjalottløk og hvitløk i litt olje i en kasserolle til de får litt farge. Tilsett 4 dl kylling- eller grønnsakskraft og 4 dl melk. Kok til blomkålen er mør, og kjør blandinga sammen i blender eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Smak på begge variantene av blomkålsuppe. Hvilken suppe smaker mest blomkål? Hvilken suppe synes du smaker best, og hvorfor?
Variant 1: Kutt 1 sjalottløk og 1 fedd hvitløk, og stek dem i litt olje i en kasserolle. Tilsett 2 ss tomatpure, og la det surre litt. Ha deretter i 400 g hakkede tomater, 4 dl kylling- eller grønnsakskraft og 1 ss brunt sukker, og la det koke i 15 minutter. Kjør suppa sammen i blender eller med stavmikser. Smak til med salt, pepper og hakket basilikum.
Variant 2: Kutt 1 sjalottløk og 1 fedd hvitløk. Smelt 15 g smør i en kasserolle, og tilsett sjalottløk og hvitløk. Tilsett 15 g siktet hvetemel, rør rundt, og spe inn 5 dl kylling- eller grønnsakskraft. Tilsett deretter 400 g hakkede tomater. La dette koke i 15 minutter. Tilsett 4 ss crème fraîche, og kjør suppa sammen i blender eller med stavmikser. Smak til med salt, pepper og basilikum.
Smak på begge variantene av tomatsuppe. Hvilken suppe smaker mest tomat? Hvilken suppe synes du smaker best, og hvorfor?