Filmmat ja filbmaoasážat
Fromasj og mousse
Fromasj og mousse er enkle kremdesserter som kan varieres i smak og serveringsmåte.
Fromasj har en lett og kremaktig konsistens og kan varieres med forskjellige smaker. Fromasj består av egg, sukker, fløte, gelatin og smaksstoffer.
Framgangsmåte
- Legg gelatinen i kaldt vann.
- Pisk kremfløten nesten stiv.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt gelatinen og tilsett smaksstoffet i den.
- Når gelatinblandinga er litt varmere enn lunken, tilsettes den i eggedosisen mens du rører raskt.
- Bland kremen forsiktig inn.
- Fyll så i former, og avkjøl.
Mousse ligner på fromasj, men den regnes gjerne som litt mer eksklusiv. Det brukes mer egg i mousse, og det brukes stivpisket eggehvite, noe som gjør at den blir luftigere enn fromasjen. Lager man mousse av andre råvarer enn sjokolade, brukes ofte litt gelatin i tillegg.
Framgangsmåte
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Pisk kremfløten lett.
- Skill eggene, og stivpisk eggehvitene med sukker til marengs.
- Pisk eggeplommene lett sammen, og bland sjokoladen i eggeplommene.
- Vend deretter marengsen litt etter litt inn i sjokolademassen. Tilsett kremen til slutt.
- Fyll i former, og avkjøl.
I denne videoen får du se framgangsmåten for å lage fromasj og mousse.