Filmmat ja filbmaoasážat
Isparfait
Parfait er fransk og betyr perfekt. Denne frosne desserten smaker perfekt om den lages på riktig måte.
Parfait er en type is som ikke kjøres i ismaskin, men fryses ned i ei form. Vi kan variere parfaiten med ulike smaker av frukt, bær, krydder, likør, kaffe eller sjokolade, for å nevne noe.
Parfait består av kremfløte, egg, sukker og smaksstoff.
Framgangsmåte
- Kok sukker og vann til temperaturen er 118 °C, bruk et termometer. Ha gjerne i vanilje her om du lager vaniljeparfait.
- Pisk egg/eggeplommer til luftig konsistens og tilsett litt og litt av den varme sukkerlaken i en tynn stråle. Pisk til eggedosisen er kald.
- Pisk fløten til myk krem.
- Bland eggedosisen, krem og eventuelle smaksstoffer forsiktig med en slikkepott, og ha blandinga i ei brødform eller i porsjonsformer.
- Frys i minst 2–6 timer avhengig av størrelsen på forma.
I denne videoen får du se hvordan kokken lager parfait i porsjonsformer.