Bargodoaibma
Laging av sorbé
I disse oppgavene skal du utforske ulike måter å lage sorbé på, og du skal teste konsistens og holdbarhet.
Sorbé kan lages på flere måter. I denne oppgaven skal du teste ut hvilken av måtene du synes gir best resultat.
Finn en grunnoppskrift på bringebærsorbé, og lag dobbel porsjon. Smeten skal så deles i tre.
- En tredjedel skal du kjøre i ismaskin.
- En tredjedel skal du tilsette litt smeltet gelatin og kjøre i ismaskin.
- En tredjedel skal du fryse for hånd. Her tilsetter du i tillegg pisket eggehvite i smeten og rører omtrent hvert 15. minutt.
Husk å merke sorbéene tydelig slik at de ikke blandes sammen på frys.
Legg opp en kule av sorbéene på hver sin tallerken.
- Smak på hver av sorbéene, og beskriv konsistensen. Er det noen forskjell i konsistens på de tre sorbéene? Hvilken likte du best?
- Registrer hvor fort isene smelter etter at du har lagt dem opp. Er det noen forskjell på hvor fort de smelter?
- Hva er fordelene og ulempene med de tre måtene å lage sorbé på?