Filmmat ja filbmaoasážat
Kremis
Lite kan slå en god hjemmelaget kremis til dessert.
Kremis er en iskrem som lages i en ismaskin. Når vi bruker ismaskin får isen en luftigere og mer kremete konsistens enn en parfait som ikke kjøres i maskin, og vi er sikre på at det ikke dannes noen iskrystaller i den.
Kremis består av melk, fløte, sukker, eggeplommer og smaksstoff.
Framgangsmåte
- Kok opp melk og fløte sammen med sukker og eventuelt smaksstoff. Avkjøl litt.
- Pisk eggeplommene lett sammen i en stålbolle.
- Tilsett melkeblandinga i eggene mens du rører.
- Sett blandinga tilbake på platen og varm forsiktig opp.
- Rør til massen får en tykkere konsistens. Pass på at den ikke koker, den skal ikke over 85 grader. Bruk gjerne et termometer.
- Tips: Bruk gjerne et termometer for å ha kontroll på temperaturen, eller benytt slikkepottesten: Rør i smeten med en slikkepott. Løft slikkepotten opp og dra fingeren over slikkepotten slik at det dannes et horisontalt spor i smeten. Hvis smeten ikke begynner å renne, men sporet blir stående, er smeten passe tykk.
- Sil og avkjøl massen.
- Hell massen i en ismaskin og kjør til passe konsistens.
I denne videoen får du se framgangsmåten for å lage en kremis.