Njuike sisdollui
Bargodoaibma

Prøv deg på indisk matlaging!

I India er de kjent for å bruke mye krydder og belgfrukter i maten. De er også kjent for å ha et stort utvalg av vegetariske retter.
Video: Moxey AS / CC BY-SA 4.0

I denne oppgaven skal du se videoen fra cirka 02.29 om hvordan du kan lage den indiske vegetarretten chana masala, og deretter lage den på kjøkkenet. Oppskriften finner du under.

Finn også en oppskrift på et indisk brød, for eksempel naan eller kulcha, og server chana masala med basmatiris og brød.

Ingredienser

  • 200 g kokte kikerter

  • 150 g kepaløk

  • 3 fedd hvitløk

  • 40 g skrelt ingefær

  • 40 g finhakket chili

  • 2 ts malt koriander

  • 1 ts spisskummen

  • 1 ts garam masala

  • 1 ts gurkemeie

  • 400 g knuste tomater på boks

  • 2 ss nøytral olje

  • 50 g kikertvann (vann fra koking av kikertene)

  • sitron

  • salt

Framgangsmåte

  1. Bløtlegg kikertene i godt med vann i 12 timer på kjøl.

  2. Stek løk, ingefær og chili med salt på medium høy varme til det er gyllenbrunt. Tilsett alle tørre krydder, og stek i 5–8 min til aromaene i krydderne kommer fram.

  3. Tilsett de knuste tomatene, kok opp og la det trekke rett under kokepunktet i en time. Rør en gang i blant.

  4. Kok kikertene i vann med salt og natron på høy varme i en time.

  5. Tilsett ertene i tomatsausen helt til slutt. Smak til med salt og sitron.