Njuike sisdollui
Bargodoaibma

Prosjektuke om internasjonal mat

I dette prosjektet skal dere fordype dere i matkulturen i et land i verden. Deretter skal dere produsere retter og drikkevarer til en stor internasjonal buffé.


Dette prosjektet består av en teoretisk og en praktisk del.

Estimert tid er fire timer med teoretisk arbeid og to dager og én kveld med praktisk arbeid.

Klassen deles inn i fire grupper, og hver gruppe velger selv hvilken matkultur de skal utforske. Gruppene bør velge forskjellige land.

Teoretisk del

Oppgave 1

Hver gruppe skal lage en presentasjon av matkulturen i landet de har valgt. Presentasjonen skal inneholde informasjon om

  • råvarer og krydder som er typisk for landet

  • kjente matretter og drikkevarer fra landet

Oppgave 2

Hver gruppe skal deretter

  • plukke ut to forretter, hovedretter og desserter og finne oppskrifter til disse

  • finne fram til minst én egnet drikkevare som passer til rettene

  • skrive meny, råvareliste og arbeidsplan

  • skrive invitasjoner digitalt og invitere gjester til en internasjonal buffé

Praktisk del

Dag 1 brukes til å produsere og smake på rettene.

Dag 2 brukes til å dekke bord og klargjøre retter og drikkevarer.

Selve buffeen

  • Hver gruppe setter opp ett buffébord. Pynt gjerne med flagg eller andre ting som viser hvor maten kommer fra.

  • Hver rett skal ha et lite kort med navn og allergimerking.

  • Hver gruppe holder en presentasjon av matkulturen i sitt land.

Evaluering

Etter endt prosjektuke skal hver gruppe evaluere arbeidet sitt og beskrive hva som gikk bra, og hva som kunne vært bedre.

CC BY-SA 4.0Dán lea/leat čállán Espen Lonkemoen Framås ja Jannike Gausdal.
Maŋemusat ođastuvvon 2021-04-07