Njuike sisdollui
Bargodoaibma

Kinesiske dumplings

I denne oppgaven skal du øve deg på å lage dumplings. Det er en kjent rett som serveres både på restauranter og som gatemat.
Film om nudler og dumplings som metningsgarnityr. Video: Moxey AS / CC BY-SA 4.0

Dumplings kan varieres på mange måter. Finn først en oppskrift på et valgfritt fyll. Se deretter filmen som beskriver hvordan du kan lage dumplings (fra ca. 02.28 i filmen ovenfor). Oppskrift på deigen til dumplings finner du nedenfor. Lag så dumplings, og server dem med en soyadipp.

Ingredienser

  • 500 g hvetemel

  • 2 g salt

  • 125 g kokende vann

  • 125 g kaldt vann

  • 1/2 ts lutvann

Framgangsmåte

  1. Bland sammen mel og salt. Tilsett det varme vannet, og miks alt sammen. Avslutt med det kalde vannet og 1/2 teskje lutvann. La deigen kjøre i 10–15 minutter.

  2. La deigen hvile i 20–30 minutter på kjøl.

  3. Kna deretter deigen for hånd. La deigen hvile igjen i 1–2 timer.

  4. Rull ut deigen tynt, og stikk ut sirkler.

  5. Fyll deigen med ønsket fyll, gjerne med noe som passer til resten av retten. Dumplings fylt med bresert oksehalekjøtt passer for eksempel fint til en rett med indrefilet av okse.

  6. Ha litt vann på fingertuppen, og fukt kanten på den ene halvdelen av deigskiva. Brett den andre halvdelen over fyllet, og klem kantene godt sammen, samtidig som du bretter/folder inn mot midten – først fra den ene siden, og så fra den andre.

  7. Steam dumplingene i 5–7 minutter. Til det kan du bruke en kombidamper eller bambussteamer.