Film og filmklipp
Ergonomi i restaurant- og matfag
Ergonomi er viktig i alle yrke. Som arbeidstakar har du ansvar for å ta vare på di eiga helse, og arbeidsgivaren har ansvar for å leggje til rette for deg slik at du unngår uheldige arbeidforhold som kan gi deg plagar og skader.
- Gjer greie for omgrepa ergonomi, belastingsskadar og muskel- og skjelettplager.
- Ta føre deg tre yrke innanfor restaurant- og matfag. Beskriv utfordringane du trur desse tre yrkesgruppene har i det daglege arbeidet sitt.
- Lag gode råd for ergonomiske prinsipp til fagarbeidarar i dei tre yrka du har valt. Lag ein plakat eller ein digital plakat med råda dine.
- Beskriv kva utfordringar du ser på skulen eller arbeidsstaden din når det gjeld ergonomi og HMS innanfor
- hjelpemiddel til tunge løft
- arbeid på kjøle/frys
- varelevering
- varme og tunge kjelar/bakkar
- tilpassa arbeidsbenkar
- golv og sikkerheit