Film og filmklipp
Dessertsupper
Dessertsupper er enkle dessertar med lange tradisjonar. Dei er nok ikkje like mykje nytta i dag som dei var tidlegare, men blir gjerne serverte som dessert på ulike institusjonar.
Framgangsmåte
- Ha bær eller frukt, vatn, sukker, eventuelle smaksstoff og saft i ein kjele.
- Kok til bæra eller frukta har vorte mør.
- Jamn suppa med potetmjøljamning til ønskt tjukn.
- Server suppa varm, lunken eller kald, gjerne med litt is, ein kremklatt, crème fraîche eller liknande.
Her kan du bruke havregryn, semulegryn, byggryn eller sagogryn.
Framgangsmåte
- Ha gryn, vatn, sukker, salt og eventuelt saft og rosiner i ein kjele.
- Kok suppa til gryna er mjuke.
- Ha mjølk, salt og sukker i ein kjele og kok opp.
- Ha i makaroni eller risgryn.
- La det småkoke til makaronien eller risgryna er mjuke.
I denne videoen viser kokkane framgangsmåten ved eit utval av dessertsupper.