Forslag til samansetjing av rettar i menyar
Retten til eit hovudmåltid som lunsj, middag eller supé er alltid ein hovudrett av fisk eller kjøt med tilbehøyr.
første rett: hovudrett av fisk eller kjøt med tilbehøyr
andre rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: hovudrett av fisk eller kjøt med tilbehøyr
tredje rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: suppe, varm forrett, hovudrett av fisk, varm eller kald mellomrett
tredje rett: hovudrett av fisk eller kjøt med tilbehøyr
fjerde rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: suppe, varm forrett, hovudrett av fisk, varm eller kald mellomrett
tredje rett: hovudrett av fisk eller kjøt, varm eller kald mellomrett
fjerde rett: hovudrett av kjøt eller grønsaksrett
femte rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: suppe, varm forrett eller hovudrett av fisk
tredje rett: hovudrett av fisk, varm eller kald mellomrett
fjerde rett: varm eller kald mellomrett, kvilerett eller hovudrett av kjøt
femte rett: hovudrett av kjøt eller grønsaksrett
sjette rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: suppe eller varm forrett
tredje rett: hovudrett av fisk, varm eller kald mellomrett
fjerde rett: varm eller kald mellomrett
femte rett: kvilerett eller hovudrett av kjøt
sjette rett: hovudrett av kjøt, grønsaksrett, søt dessert
sjuande rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: suppe eller varm forrett
tredje rett: hovudrett av fisk, varm eller kald mellomrett
fjerde rett: varm eller kald mellomrett
femte rett: kvilerett eller hovudrett av kjøt
sjette rett: hovudrett av kjøt eller grønsaksrett
sjuande rett: grønsaksrett eller søt dessert
åttande rett: søt dessert, frukt eller ost
Hugs
- Til forrett bør vi unngå sterke, røykte eller salta rettar.
- Viss ein meny har to hovudrettar, skal den første vere fisk og den andre kjøt.
- Dersom menyen berre inneheld éin dessert, bør denne vere søt.