Film og filmklipp
Chef Flynn
I denne filmen følgjer vi Flynn McGarry, som allereie i ung alder viser interesse for matlaging. Mora, ein kjend Hollywood-produsent, filmar sonen frå han som liten lagar flotte rettar til familien, til han flytter ut for å jobbe på stjernerestaurant i New York.
Fortel om dei ulike tillagingsteknikkane Chef Flynn nyttar.
Chef Flynn reiser rundt med sin eigen pop-up-restaurant: Eureka. Kva namn ville du ha valt til din pop-up-restaurant, og kvifor?
Lag ein meny til restauranten din:
to forrettar – éi suppe og éin kald rett
to hovudrettar – éin med fisk og éin med kjøt
to dessertar – éin med mousse eller fromasj som hovuddel og éin med is/sorbé som hovuddel
Planlegg korleis restauranten din skal organiserast.
Lag ein arbeidsplan for forrett, hovudrett og dessert.
Kor mange vil du ha med i teamet ditt?
Kor mange skal jobbe med kvar rett?
Korleis skal rettane leggjast opp på tallerkenen?