Brennevin
Kva er brennevin, og korleis blir det laga?
Kva er råstoffet til brennevin?
Kva er forskjellen på naturleg brennevin og aromatisert brennevin?
Brennevin blir kalla aqua vitae. Kva betyr det, og kva er opphavet til namnet?
Kva er destillasjon?
Kva heiter dei to måtane å destillere på, og kva er forskjellen?
Kva er brandy?
Kva ligg i omgrepet kaffi avec?
Vel fem av brennevinstypane nedenfor. Under kvart brennevin skal du ta med følgjande informasjon:
hovudråvare
historie
destillasjonsmetode
smak og aroma
bilete av flaska og glasa det blir servert i
beskriving av kva det blir nytta til
om produktet blir lagra på eikefat eller ståltankar
kor mange år produktet blir lagra før det blir selt
nemning på flaske, stadbestemming og eventuelle andre opplysningar du meiner er relevante
Du kan velje blant desse brennevinstypane:
armagnac
grappa
calvados
vodka
gin og genever
akevitt
rom
tequila
whisky/whiskey
konjakk