Hopp til innhald
Oppgåve

Brennevin

Til liks med andre typar vin er brennevin komplekst og omfattar mange ulike smakar og variantar. I denne oppgåva skal du jobbe litt med nokre av desse.

Oppgåve 1. Spørsmål og svar

  1. Kva er brennevin, og korleis blir det laga?

  2. Kva er råstoffet til brennevin?

  3. Kva er forskjellen på naturleg brennevin og aromatisert brennevin?

  4. Brennevin blir kalla aqua vitae. Kva betyr det, og kva er opphavet til namnet?

  5. Kva er destillasjon?

  6. Kva heiter dei to måtane å destillere på, og kva er forskjellen?

  7. Kva er brandy?

  8. Kva ligg i omgrepet kaffi avec?

Oppgåve 2. Brennevin

Vel fem av brennevinstypane nedenfor. Under kvart brennevin skal du ta med følgjande informasjon:

  • hovudråvare

  • historie

  • destillasjonsmetode

  • smak og aroma

  • bilete av flaska og glasa det blir servert i

  • beskriving av kva det blir nytta til

  • om produktet blir lagra på eikefat eller ståltankar

  • kor mange år produktet blir lagra før det blir selt

  • nemning på flaske, stadbestemming og eventuelle andre opplysningar du meiner er relevante

Du kan velje blant desse brennevinstypane:

  • armagnac

  • grappa

  • calvados

  • vodka

  • gin og genever

  • akevitt

  • rom

  • tequila

  • whisky/whiskey

  • konjakk