Film og filmklipp
Matsjokket: Hivjus sauesjokk
I serien Matsjokket har mesterkokken Christer Rødseth satt seg fore å redusere matsvinnet i Norge. I denne episoden gir han Gry og Kristofer Hivju i oppdrag å bringe sauen tilbake til det norske kjøkkenet.
Ta en håndopprekning i klassen: Hvor mange har spist sau?
Diskuter i klassen: Hva slags inntrykk har dere av sauekjøtt?
Reflekter sammen i klassen: Hva tenker dere om de store lagrene med sauekjøtt som står i fare for å bli kastet som mat fordi forbrukerne helst vil ha lammet?
Søk på nettet og i andre kilder: Hva er hovedforskjellen mellom sau og lam?
Hva kan sauekjøtt egne seg til? Søk på nettet og i oppskriftsbøker. Finn noen oppskrifter dere synes ser fristende ut.
Fordel oppskriftene i klassen, og lag forskjellige retter med sauekjøtt. Smak på de forskjellige rettene. Hva synes dere? Er sauekjøttet godt å spise?
Er det stor forskjell i smak på sau og lam?
Kunne dere tenke dere å spise mer sau etter å ha smakt på de ulike rettene?