Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Hvor mye mat kastes?

I restaurant- og matbransjen kastes det enorme mengder med avfall. I denne oppgaven skal du se på hvor mye som kastes i løpet av to uker, både på kjøkkenet og i skolens kantine.
Kompost i kompostbinge. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu


Oppgave 1:

Hvor mye mat kastes det i løpet av to uker i undervisningen?
Vei matavfallet, og noter resultatet i et skjema når undervisningen er ferdig. Sett opp forslag til tiltak som gir mindre matavfall.

Oppgave 2:


Hvor mye mat kastes det i kantinen i løpet av en uke?
Vei matavfallet, og noter resultatet i et skjema etter at kantinen er stengt. Sett opp forslag til tiltak som gjør brukerne mer bevisste før de kaster mat.

Oppgave 3:


Gå til Sortere avfall (sortere.no), og se hva som skjer med avfallet der du bor.
Sjekk hva som skjer med matavfallet, på Loop (loop.no).

Gruppearbeid:
Velg en bransje, og sett opp forslag til hvordan denne bransjen kan bidra til å redusere avfallsmengden og ta vare på miljøet. Velg ett av forslagene, og lag en konkret plan for hvordan dette kan utføres i praksis.

Presenter forslaget for resten av klassen.

CC BY-SASkrevet av Gro Birgitte Eriksson.
Sist faglig oppdatert 28.09.2022

Læringsressurser

Avfall og miljø