Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Utnyttelse av råvarer

Finn ut hvordan du kan begrense svinn av råvarer.
Nærbilde av forskjellige grønnsaker: purre, tomat, gulrot, agurk, potet, brokkoli, kålrot, sukkererter og kål. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Hva dere skal lære

Dere skal lære hvordan dere kan utnytte en råvare for å begrense og/eller unngå matsvinn.

Slik gjør dere:

  1. Se YouTube-filmen 5 hacks som redder grønnsaker og frukt for inspirasjon.
  2. Gå sammen i mindre grupper.
  3. Velg ut noen råvarer dere mener har mye matsvinn.
  4. Lag en film om hva dere kan gjøre for å bruke opp mest mulig av disse råvarene. Målet er minst mulig matsvinn!
CC BY-SASkrevet av Einar Martin Kålen og Dina Gaupseth.
Sist faglig oppdatert 10.08.2020

Læringsressurser

Avfall og miljø