Hopp til innhold

Fagstoff

Sorbé

Sorbé kan lages av forskjellige typer frukt og bær. Den smaker friskt og godt og kan serveres som en egen dessert eller ved siden av andre desserter.
Is og sorbé servert i en sort dessertskål. Revet sjokolade over. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

En sorbé er en saftbasert is som lages på en basis av frukt- eller bærpuré og sukkerlake.

Framgangsmåte

  • Kok sukkerlake av vann, sukker og glukose, avkjøl.
  • Kjør ferske eller halvtinte bær til en glatt puré sammen med sukkerlaken i en hurtigmikser.
  • Sil puréen og smak om den trenger mer sødme eller eventuelt syre. Sødmen i frukt og bær vil variere fra gang til gang.
  • Hell blandinga i en ismaskin, og kjør til den har fått en passe konsistens.

Video

I denne videoen får du se framgangsmåten for å lage kokossorbé.

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 16.10.2020

Læringsressurser

Isdesserter