Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Laging av sorbé

I disse oppgavene skal du utforske ulike måter å lage sorbé på, og du skal teste konsistens og holdbarhet.
Ulike typer sorbéer i skåler, med forskjellige typer frisk frukt og bær rundt. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Sorbé kan lages på flere måter. I denne oppgaven skal du teste ut hvilken av måtene du synes gir best resultat.

Oppgave 1

Finn en grunnoppskrift på bringebærsorbé, og lag dobbel porsjon. Smeten skal så deles i tre.

  1. En tredjedel skal du kjøre i ismaskin.
  2. En tredjedel skal du tilsette litt smeltet gelatin og kjøre i ismaskin.
  3. En tredjedel skal du fryse for hånd. Her tilsetter du i tillegg pisket eggehvite i smeten og rører omtrent hvert 15. minutt.

Husk å merke sorbéene tydelig slik at de ikke blandes sammen på frys.

Oppgave 2

Legg opp en kule av sorbéene på hver sin tallerken.

  1. Smak på hver av sorbéene, og beskriv konsistensen. Er det noen forskjell i konsistens på de tre sorbéene? Hvilken likte du best?
  2. Registrer hvor fort isene smelter etter at du har lagt dem opp. Er det noen forskjell på hvor fort de smelter?
  3. Hva er fordelene og ulempene med de tre måtene å lage sorbé på?
CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 16.10.2020

Læringsressurser

Isdesserter