Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Øl og mat

Øl kan brukes både i mat og som drikke til mat. Da er det viktig å kunne litt om sensorikk og hva som passer sammen.
To krus med skummende øl. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Oppgave 1. Øl i mat

  1. Lag en iskrem der du tilsetter smak av mørk lager i smeten. Hvordan ble smaken?

  2. Breser et kjøttstykke i valgfritt øl. Hvordan ble smaken?

  3. Kok inn kjøttkraft og valgfritt øl. Jevn blandinga, slik at du får en saus. Hvordan ble smaken?

Oppgave 2. Øl til mat

  1. Smak tre forskjellige øltyper, for eksempel IPA, vanlig pilsner og mørk lager. Hva er forskjellen i smaksbilde (bitter, sur, søt) på disse?

  2. Tilbered laks, oksesteik og en søt kake eller is. Smak så de tre øltypene sammen med disse rettene. Hva passer best sammen?

En tallerken med kamskjell og en flaske lyst øl. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu
CC BY-SASkrevet av Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 14.05.2021

Læringsressurser

Øl