Hopp til innhold

Fagstoff

Måltidets muligheter

I denne dokumentaren følger vi beboere på et sykehjem og ser hvordan de opplever maten og måltidene. Med enkle midler og litt inspirasjon fra kostøkonomen Erlend Eliassen løftes måltidene.

Se dokumentaren sammen i klassen. Underveis kan dere notere stikkord fra filmen.

Reflekter sammen i klassen etterpå:

  1. Hvorfor er gode måltider ekstra viktig på et sykehjem eller annen institusjon for eldre?

  2. Hva er et godt måltid for eldre?

  3. Hvorfor er det viktig med god kommunikasjon og samarbeid mellom kjøkkenet og helsefagarbeiderne?

  4. Filmens tittel er Måltidets muligheter. Hvilke muligheter kan det ligge i et måltid?

  5. Hvorfor tror dere de har valgt denne tittelen? Hva slags budskap prøver filmen å formidle?

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 03.09.2022

Læringsressurser

Kost for eldre