Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Tilpasset kost for eldre

Flere kunder/brukere/pasienter trenger tilpasset kost grunnet sykdom, allergi eller livsstil. I denne oppgaven skal du få jobbe med kost som er tilpasset eldre mennesker.
Måltid i institusjon for eldre. Kvinnelig sykepleier snakker med eldre kvinne som sitter ved et bord. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Oppgave 1

Skriv litt om en hvilke endringer du må gjøre med mat som skal serveres til eldre. Hva innebærer dette når du skal lage mat?

Oppgave 2

Lag en plan over måltider til eldre. Her skal det være tilpasset kost til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Kosten skal være mest mulig variert og inneholde både energigivende næringsstoff, vitaminer og mineraler.

Oppgave 3

Finn oppskrifter og lag bestilling på råvarer til et av måltidene fra oppgave 2. Måltidet skal tilberedes på kjøkkenet og presenteres på en buffé. Måltidet skal inneholde både mat og drikke.

Presenter måltidet og tilpasningene du har gjort, for resten av klassen. La dem få smake.

Helsefagarbeider og eldre kvinne ser på fotoalbum sammen. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

CC BY-SASkrevet av Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 23.06.2021

Læringsressurser

Kost for eldre