Prøv deg på indisk matlaging!
I denne oppgaven skal du se videoen fra cirka 02.29 om hvordan du kan lage den indiske vegetarretten chana masala, og deretter lage den på kjøkkenet. Oppskriften finner du under.
Finn også en oppskrift på et indisk brød, for eksempel naan eller kulcha, og server chana masala med basmatiris og brød.
Ingredienser
200 g kokte kikerter
150 g kepaløk
3 fedd hvitløk
40 g skrelt ingefær
40 g finhakket chili
2 ts malt koriander
1 ts spisskummen
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
400 g knuste tomater på boks
2 ss nøytral olje
50 g kikertvann (vann fra koking av kikertene)
sitron
salt
Framgangsmåte
Bløtlegg kikertene i godt med vann i 12 timer på kjøl.
Stek løk, ingefær og chili med salt på medium høy varme til det er gyllenbrunt. Tilsett alle tørre krydder, og stek i 5–8 min til aromaene i krydderne kommer fram.
Tilsett de knuste tomatene, kok opp og la det trekke rett under kokepunktet i en time. Rør en gang i blant.
Kok kikertene i vann med salt og natron på høy varme i en time.
Tilsett ertene i tomatsausen helt til slutt. Smak til med salt og sitron.