Prosjektuke om internasjonal mat
Dette prosjektet består av en teoretisk og en praktisk del.
Estimert tid er fire timer med teoretisk arbeid og to dager og én kveld med praktisk arbeid.
Klassen deles inn i fire grupper, og hver gruppe velger selv hvilken matkultur de skal utforske. Gruppene bør velge forskjellige land.
Oppgave 1
Hver gruppe skal lage en presentasjon av matkulturen i landet de har valgt. Presentasjonen skal inneholde informasjon om
råvarer og krydder som er typisk for landet
kjente matretter og drikkevarer fra landet
Oppgave 2
Hver gruppe skal deretter
plukke ut to forretter, hovedretter og desserter og finne oppskrifter til disse
finne fram til minst én egnet drikkevare som passer til rettene
skrive meny, råvareliste og arbeidsplan
skrive invitasjoner digitalt og invitere gjester til en internasjonal buffé
Dag 1 brukes til å produsere og smake på rettene.
Dag 2 brukes til å dekke bord og klargjøre retter og drikkevarer.
Selve buffeen
Hver gruppe setter opp ett buffébord. Pynt gjerne med flagg eller andre ting som viser hvor maten kommer fra.
Hver rett skal ha et lite kort med navn og allergimerking.
Hver gruppe holder en presentasjon av matkulturen i sitt land.
Evaluering
Etter endt prosjektuke skal hver gruppe evaluere arbeidet sitt og beskrive hva som gikk bra, og hva som kunne vært bedre.