Filmmat ja filbmaoasážat
Bærmousse
En bærmousse består ofte av marengs, bærpuré, krem og gelatin og har en mykere og glattere konsistens enn en fromasj. Moussen kan serveres som en dessert i et glass, eller støpes som en moussekake.
Ingredienser
2 dl bærpuré
2 dl fløte
200 g italiensk marengs
5 plater gelatin
Framgangsmåte
Legg gelatinplatene i iskaldt vann.
Bland italiensk marengs med 1 dl bærpuré. Den siste desiliteren bærpuré skal varmes med gelatinen.
Pisk fløten til "softiskonsistens".
Når gelatinplatene er helt myke, klemmer du ut vannet og legger dem i ei liten gryte sammen med 1 dl bærpuré. Varm opp under omrøring med en slikkepott til det nesten når kokepunktet.
Hell dette i en tynn stråle under pisking i puré-marengsblandinga.
Vend til slutt kremen inn i blandinga. (Å vende betyr å røre forsiktig for å bevare mest mulig luft i moussen.)
Da er moussen ferdig og kan brukes som en dessert i glass eller den kan støpes som en moussekake.