Njuike sisdollui

Fágaávnnas

Bærmousse

En bærmousse består ofte av marengs, bærpuré, krem og gelatin og har en mykere og glattere konsistens enn en fromasj. Moussen kan serveres som en dessert i et glass, eller støpes som en moussekake.

Bærmousse

Ingredienser

  • 2 dl bærpuré

  • 2 dl fløte

  • 200 g italiensk marengs

  • 5 plater gelatin

Framgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i iskaldt vann.

  2. Bland italiensk marengs med 1 dl bærpuré. Den siste desiliteren bærpuré skal varmes med gelatinen.

  3. Pisk fløten til "softiskonsistens".

  4. Når gelatinplatene er helt myke, klemmer du ut vannet og legger dem i ei liten gryte sammen med 1 dl bærpuré. Varm opp under omrøring med en slikkepott til det nesten når kokepunktet.

  5. Hell dette i en tynn stråle under pisking i puré-marengsblandinga.

  6. Vend til slutt kremen inn i blandinga. (Å vende betyr å røre forsiktig for å bevare mest mulig luft i moussen.)

Da er moussen ferdig og kan brukes som en dessert i glass eller den kan støpes som en moussekake.

En konditor sprøyter bærmousse fra en sprøytepose over i glass. Foto.
CC BY-SADán lea/leat čállán Cathrine Nilsen.
Maŋemusat ođastuvvon 02/12/2024

Oahppanresurssat

Desserter