Kremer og glasurer
Pisket kremfløte kan brukes naturell eller tilsettes ulike smaksstoffer. Fløten må være kjøleskapskald for å få best resultat når den piskes. Kremen brukes som fyll i ulike kremkaker, som pynt eller som en egen kremdessert.
Denne kremen lages av smør, sukker og smaksstoffer. Enkelte smørkremer kan også inneholde egg, fargestoff og stivelse. Smørkrem brukes som fyll og dekor på kaker.
Kokt vaniljekrem lages av egg, sukker, fløte, melk og vanilje. Denne kremen brukes som kakefyll, som tilsetninger i smørkremer for å redusere fettinnholdet og som stabilisator i andre kremer. Kokt vaniljekrem kalles også ekte vaniljekrem.
Kremen er basert på et industriframstilt pulver som er laget av sukker, smaksstoffer, farge og bindemiddel. Pulveret tilsettes væske, blandinga røres godt og er klar til bruk.
Glasurens hensikt er å gi et pent utseende samtidig som den forsterker smaksinntrykket fra produktene. Glasur brukes som overtrekk eller pynt på konditorprodukter.
Melisglasur lages av melis og vann.
Eggehviteglasur lages av melis og eggehvite.
Sjokoladeglasur lages av fløte og sjokolade.
Speilglasurer lages av sjokolade, fløte, gelatin, blank overtrekksgelé eller kondensert melk og eventuelt fargestoff.
- Kremer og glasurer brukes som fyll i eller på kaker og bakverk.
En krem kan også serveres som en egen rett på dessertbordet, for eksempel trollkrem og multekrem.
Glasurer framhever produktet, kan forlenge holdbarheten og gjør mye for sanseinntrykket.