Bargobihttá
Varianter av sjokolademousse
Sjokolade finnes i mange varianter og kvaliteter. Hvor mye kakaomasse og tilsatt sukker sjokoladen inneholder, påvirker både smak og konsistens på produktet.
Gå sammen i par og lag sjokolademousse. Fordel slik at noen grupper bruker hvit sjokolade, noen grupper bruker melkesjokolade, og noen grupper bruker mørk sjokolade.
Lag forskjellige varianter av sjokolademousse, og vurder smak og konsistens på de forskjellige variantene.
Ingredienser
Til 12 personer.
5 egg
150 g sjokolade
Framgangsmåte
Skill eggene i plommer og eggehviter.
Smelt sjokoladen over vannbad.
Stivpisk eggehvitene.
Rør inn eggeplommer i den smelta sjokoladen.
Løft inn de stivpiska eggehvitene i sjokoladen, 1/3 av gangen. Ha over i glass, i en egnet form eller i sprøytepose for å sprøyte ut moussen.
Er det stor forskjell i smak?
Er det stor forskjell i konsistens?
Hvilken synes dere smakte best?