Plommer
Frukten har et tynt spiselig skall, og fargen varierer mellom gul, rød og blå eller sjatteringer av disse. Plomma har en stor stein i midten. Hos noen plommevarianter henger fruktkjøttet fast i steinen, mens andre sorter slipper steinen lett. Fruktkjøttet er saftig og aromatisk.
Plommer skal være hele og uten sprekker, mørke flekker eller annen skade. Frukten skal være tørr og skallet glatt. Plommene skal være uten støtskader eller mugg. For at smaken skal være best, må frukten ikke være høstet for tidlig.
Plommer spises naturelle og kan også brukes til sylting, i paier og i bakverk.
Plommer er kalorifattige og har en mageregulerende virkning. De inneholder en del A-vitaminer, kalsium og jern.
Se Matvaretabellen fra Mattilsynet for nærmere opplysninger om næringsinnholdet.
0–4°C. Moden plomme har svært kort holdbarhet. Er plommen mindre moden er holdbarheten lengre.
Plommesesongen i Norge er i august og september.