Tapasbord
Et tapasbord består av mange små retter og byr på noe for enhver smak. Det er vanskelig å si eksakt hva som skal være på et tapasbord, men noen retter er gjengangere.
- spekemat som chorizo og serranoskinke
- albondigas (spanske kjøttboller)
- skalldyr i ulike varianter
- marinert kylling
- tortilla (spansk omelett med potet)
- assortert osteanretning
- gazpacho (spansk tomatsuppe)
- lefser fylt med spekeskinke
- små poteter med krydder
- dadler i bacon
brød: godt og smakfullt brød
smør: ulike typer smør eller margarin og god olivenolje
saus: aioli, tapenade, olje-/eddikdressinger
salater: tomatsalat, grønn salat, pastasalat
oliven: et utvalg av ulike typer oliven
nøtter: salte og ristede nøtter
Hvor mye mat som skal beregnes, er avhengig av hvor stort tapasbordet er, og mengde kjøtt og fisk avhenger av tilbehøret. Beregn cirka 500–600 g mat per person, inkludert tilbehør.
Sherry, øl, lett rødvin eller fyldig hvitvin kan passe til tapasbord.
Alkoholfritt
Eplemost, isvann og mineralvann.
Guoskevaš sisdoallu
Når du skal lage mat til flere, kan det være greit å vite hvor mye du skal beregne per person av hver enkelt råvare.