Hopp til innhald

Oppgåver og aktivitetar

Kontrollspørsmål om deigar og farsar

Etter å ha jobba med temaet om produksjon av farsar og deigar kan du teste deg sjølv ved å svare på spørsmåla.
Farse vist framstilt i tre trinn. Først tilsatt salt, krydder og stivelse. Deretter speingsvæske. Til slutt ferdig farse. Bildekollasj.

Deigar og farsar

  1. Kva for typar kjøtt kan vi produsere deigar av?
  2. Kva ønskjer ein å oppnå ved å tilsetje vatn og salt i kjøttdeig?
  3. Kva for typar deigar kjenner du til? Nemn minst fire.
  4. Beskriv dei ulike trinna i hakkeprosessen.
  5. Kva produkt kan ein lage av kjøttfarse?
  6. Forklar prosessen frå ferdig farse til ferdig røykt pølse klar for sal.
  7. Nemn fire forskjellige pølsetypar. Forklar forskjellen mellom dei.
  8. Kva type tarm kan nyttast til pølseproduksjon?
CC BY-SASkrive av Terje Røssland. Rettshavar: Høgskolen i Bergen
Sist fagleg oppdatert 30.01.2024

Læringsressursar

Farse og deig