Sitrongras
Sitrongras ser ut som tjukke grasstrå. Dei er lysegrøne og gule, og det er berre dei nedste 10 til 20 cm av stråa som blir selde. Sitrongras blir mykje nytta i asiatiske rettar. Smaken er mild og sitronaktig. Ideell lagringstemperatur er frå 0 til 4 gradar.
Sitrongras blir ikkje dyrka i Noreg.
Sitrongras blir nytta til å setje smak på asiatiske supper og gryter, men blir fjerna før servering. Det passar fint saman med ingefær, chili, kvitlauk og sjalottlauk. Sitrongras kan òg nyttast rå som krydder i salatar for å gi sitronsmak, men må då hakkast opp i små bitar. Det er den nedste kjøttfulle delen som blir nytta.
Vi kjenner ikkje dei ernæringsmessige eigenskapane til sitrongras.
Sitrongras skal vere heilt og uskadd, utan teikn til uttørking eller ròte.
Med andre ord
latin: Cymbopogon citratus
engelsk: lemon grass
tysk: Zitronengras
fransk: verveine des Indes