Film og filmklipp
Fromasj og mousse
Fromasj og mousse er enkle kremdessertar som kan varierast i smak og serveringmåte.
Fromasj har ein lett og kremaktig konsistens og kan varierast med ulike smakar. Fromasj består av egg, sukker, fløyte, gelatin og smaksstoff.
Framgangsmåte
- Legg gelatinen i kaldt vatn.
- Pisk kremfløyten nesten stiv.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt gelatinen og tilsett smaksstoffet i han.
- Når gelatinblandinga er litt varmare enn lunken, blir tilset du ho i eggedosisen medan du rører raskt.
- Bland kremen forsiktig inn.
- Fyll så i former, og avkjøl.
Mousse liknar på fromasj, men han blir gjerne rekna som litt meir eksklusiv. Det blir nytta meir egg i mousse, og det blir nytta stivpiska eggekvite, noko som gjer at han blir luftigare enn fromasjen. Lagar ein mousse av andre råvarer enn sjokolade, blir det ofte nytta litt gelatin i tillegg.
Framgangsmåte
- Smelt sjokoladen i vassbad.
- Pisk kremfløyten lett.
- Skil egga, og pisk eggekvitane stive med sukker til marengs.
- Pisk eggeplommene lett saman, og bland sjokoladen i eggeplommene.
- Vend deretter marengsen litt etter litt inn i sjokolademassen. Tilset kremen til slutt.
- Fyll i former, og avkjøl.
I denne videoen får du sjå framgangsmåten for å lage fromasj og mousse.