Hopp til innhald
Film og filmklipp

Isparfait

Parfait er fransk og betyr perfekt. Denne frosne desserten smaker perfekt om han blir laga på riktig måte.

Parfait er ein type is som ikkje blir køyrd i ismaskin, men blir frosen ned i ei form. Vi kan variere parfaiten med ulike smakar av frukt, bær, krydder, likør, kaffi eller sjokolade, for å nemne noko.

Parfait består av kremfløyte, egg, sukker og smaksstoff.

Framgangsmåte

  • Kok sukker og vatn til temperaturen er 118 °C, bruk eit termometer. Ha gjerne i vanilje her om du lagar vaniljeparfait.
  • Pisk egg/eggeplommer til luftig konsistens og tilset litt og litt av den varme sukkerlaken i ein tynn stråle. Pisk til eggedosisen er kald.
  • Pisk fløyten til mjuk krem.
  • Bland eggedosisen, krem og eventuelle smaksstoff forsiktig med ein slikkepott, og ha blandinga i ei brødform eller i porsjonsformer.
  • Frys i minst 2–6 timar avhengig av storleiken på forma.

Video

I denne videoen får du sjå korleis kokken lagar parfait i porsjonsformer.

Video: Amendor AS, Gastronomisk Institutt / CC BY-SA 4.0
CC BY-NC-SA 4.0Skrive av Jannike Gausdal.
Sist fagleg oppdatert 20.10.2020