Parfait er fransk og betyr perfekt. Denne frosne desserten smaker perfekt om han blir laga på riktig måte.
Parfait er ein type is som ikkje blir køyrd i ismaskin, men blir frosen ned i ei form. Vi kan variere parfaiten med ulike smakar av frukt, bær, krydder, likør, kaffi eller sjokolade, for å nemne noko.
Parfait består av kremfløyte, egg, sukker og smaksstoff.
Framgangsmåte
- Kok sukker og vatn til temperaturen er 118 °C, bruk eit termometer. Ha gjerne i vanilje her om du lagar vaniljeparfait.
- Pisk egg/eggeplommer til luftig konsistens og tilset litt og litt av den varme sukkerlaken i ein tynn stråle. Pisk til eggedosisen er kald.
- Pisk fløyten til mjuk krem.
- Bland eggedosisen, krem og eventuelle smaksstoff forsiktig med ein slikkepott, og ha blandinga i ei brødform eller i porsjonsformer.
- Frys i minst 2–6 timar avhengig av storleiken på forma.
Video
I denne videoen får du sjå korleis kokken lagar parfait i porsjonsformer.
CC BY-NC-SASkrive av Jannike Gausdal.
Sist fagleg oppdatert 20.10.2020