Film og filmklipp
Kremis
Lite kan slå ein god heimelaga kremis til dessert.
Kremis er ein iskrem som blir laga i ei ismaskin. Når vi nyttar ismaskin får isen ein luftigare og meir krema konsistens enn ein parfait som ikkje blir køyrd i maskin, og vi er sikre på at det ikkje blir danna nokre iskrystallar i han.
Kremis består av mjølk, fløyte, sukker, eggeplommer og smaksstoff.
Framgangsmåte
- Kok opp mjølk og fløyte saman med sukker og eventuelt smaksstoff. Avkjøl litt.
- Pisk eggeplommene lett saman i ein stålbolle.
- Tilset mjølkeblandinga i egga mens du rører.
- Set blandinga tilbake på plata og varm forsiktig opp.
- Rør til massen får ein tjukkare konsistens. Pass på at han ikkje koker, han skal ikkje over 85 gradar. Bruk gjerne eit termometer.
- Tips: Bruk gjerne eit termometer for å ha kontroll på temperaturen, eller bruk sleikjepottesten: Rør i smeten med ein slikkepott. Løft slikkepotten opp og dra fingeren over sleikjepotten slik at det blir danna eit horisontalt spor i smeten. Viss smeten ikkje byrjar å renne, men sporet blir ståande, er smeten passe tjukk.
- Sil og avkjøl massen.
- Hell massen i ei ismaskin og køyr til passe konsistens.
I denne videoen får du sjå framgangsmåten for å lage ein kremis.