Hopp til innhald

Fagstoff

Førebuing til leksjon 7

Leksjon 7: Å ete på restaurant

Bord dekket med kinesisk mat. Foto.
Opne bilete i eit nytt vindauge

Førebuing

准备
Zhǔnbèi

Dette bør du kjenne til på førehand:

• korleis du føreslår å gjere noko saman med andre
• korleis du avslår eller aksepterer ein invitasjon om å bli med på ein aktivitet
• korleis du seier kva klokka er
• korleis du avtaler tidspunkt for aktivitetar
• tidsomgrep i Kina

Dette skal du lære:

Språk:
• å spørje om tidspunkt, inkludert vekedag og klokkeslett
• å snakke om kva matrettar du liker og ikkje liker
• å bli einige om ei matbestilling
• å bestille mat og drikke på restaurant

Språk, samfunn og kultur:
• kinesisk matkultur

Før du starter, tenk igjennom følgende:

• Kva for kinesiske matrettar veit du om? Veit du kor i Kina dei stammar frå?
• Kva for skildnader er det mellom norsk og kinesisk matkultur?

CC BY-SASkrive av Ole Fossgård.
Sist fagleg oppdatert 18.01.2018

Læringsressursar

Leksjon 7: Å ete på restaurant