Hopp til innhold

Spillefilm

Carmen & Lola

Alt forandrer seg da 17 år gamle og gifteklare Carmen møter Lola. Det er forventet at romjenter gifter seg tidlig og innordner seg mannen, og det er helt uakseptabelt at to romjenter forelsker seg. Da det oppstår varme følelser mellom jentene, blir de stilt overfor et umulig valg.

Om filmen

Lola er ingen typisk romjente. Hun studerer for å bli lærer, driver med graffiti, og hun er lesbisk. Det siste er det ingen som vet, men det går rykter om at hun er annerledes.

En dag møter Lola Carmen på et lokalt marked i Madrid. Familien til Lola er grønnsakshandlere, og Carmens familie har også en bod på markedet.

De to jentene finner tonen, og etter hvert oppstår det romantiske følelser mellom dem. Men det er farlig å la følelsene ta overhånd. Carmen er forlovet, og homofili er dessuten helt uakseptabelt blant romene. Carmen og Lola går ei usikker framtid i møte.

Umulig kjærlighet

Det er forventet at unge jentene skal gifte seg og være gode husmødre for familiene sine. Lesbiske jenter er ikke akseptert blant romene.

Carmen og Lola vet derfor at de ikke kan leve ut kjærligheten sin åpent. Dersom de velger hverandre, vil de bli utstøtt av familiene sine. De to jentene står overfor et vanskelig valg: familie eller kjærlighet.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 13.03.2023

Læringsressurser

Minoriteter, mangfold og utenforskap