Hopp til innhold

Spillefilm

De urørlige

Komedien De urørlige (2011) bygger på en sann historie. Mangemillionæren Philippe er lam etter en ulykke. Driss er Philippes nye pleieassistent. De to utvikler et nært og usannsynlig vennskap. Filmen ble sett av 20 millioner franskmenn da den gikk på kino i Frankrike.

Om filmen

Philippe er svært rik og velstående og bor i et stort hus i utkanten av Paris. Han har alltid elsket ekstremsport, fart og spenning. En dag tok han et skjebnesvangert valg. Han fløy med paraglideren i regnvær, og turen endte i en alvorlig ulykke.

Etter ulykken ble Philippe lam fra livet og ned, og han er nå helt avhengig av å bruke rullestol. Han har behov for hjelp til det meste for å kunne klare seg i det daglige.

Når Phillipe skal ansette ny pleieassistent, faller valget på Driss. Driss har kun søkt jobben for å sikre at han får utbetalt trygdepenger. Han har verken erfaring som pleieassistent eller lyst på jobben.

Menneskeverd

Driss er en utradisjonell og impulsiv pleieassistent. Gjennom Driss sin direkte og ofte uoverveide væremåte utfordres Philippe til å tørre å ta noen sjanser. Til tross for ulikhetene dem i mellom blir de etter hvert gode venner.

De Urørlige er en viktig film om menneskeverd og respekt. Filmen viser at god pleie ikke bare handler om mat og stell, men også om å bli sett av andre og om gode opplevelser.

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 23.09.2021

Læringsressurser

Minoriteter, mangfold og utenforskap