Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Felles programfag sammen med:Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Servering og drikkevarer
Servitøren må ha bred kunnskap om alt fra å klargjøre restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer. Det er viktig at gjesten får en god harmoni i måltidet, og en god totalopplevelse av oppdekking, servering og service. Drikken må ikke overdøve maten, og heller ikke omvendt.
Drikkevarer
Drikke nytes enten alene eller sammen med mat. Det finnes utallige typer drikke, som er knyttet til forskjellige kulturer, områder og land. Varm drikke, kald drikke, temperert drikke – forskjellene er mange. I dette emnet tar vi for oss likhetene og forskjellene mellom de ulike typene drikkevarer.
Varme drikker
Kaffe, te eller kakao? Hva foretrekker du? De fleste spisesteder og barer tilbyr et utvalg av varme drikker, og som servitør er det viktig å ha god kunnskap om framstillingsmåter, tilberedning og servering av de vanligste typene.