Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Introduser en filmkarakter

Skap en fiktiv karakter til en fiksjonsfilm. Hvordan kan dere fortelle mest mulig om en person gjennom bilder og lyd, uten å bruke dialog og fortellerstemme?
Et baderomsgulv dekt med små lyseblå fliser. I bakgrunnen synes røropplegget til en vask. Hovedmotivet i forgrunnen er en nokså lang fot. Huden på hælen er hard, ankelen relativt smal og den synlige delen av leggen er slank.
Åpne bilde i et nytt vindu

Arbeidsoppdrag

Lag en kort videosekvens som introduserer en karakter i en fiksjonsfilm. Gjennom introduksjonen skal publikum få viktig informasjon om karakteren.

Fase 1: Skap en fiktiv person

Skriv ned ei liste med informasjon om den fiktive personen. Ta også med spesielle karaktertrekk.

Fase 2: Lag en synopsis

Skriv en kort synopsis som omfatter to eller tre scener i filmen, der karakteren blir introdusert for tilskuerne (målgruppe: ungdom). Legg vekt på å formidle informasjonen ved hjelp av visuell kommunikasjon, ikke gjennom dialog eller voice-over.

Fase 3: Produser filmscenene og test dem på publikum

Dersom tida tillater det, kan dere produsere og redigere filmscenene dere har beskrevet.

Vis deretter filmscenene for et publikum som ikke kjenner den fiktive karakteren dere har skapt. Be publikum beskrive hvilket bilde de har dannet seg av karakteren etter å ha sett filmscenene. Stemmer dette med det inntrykket dere ønsket å formidle?

Relatert innhold

CC BY-NC-SASkrevet av Tom Costigan og Mediana.
Sist faglig oppdatert 15.06.2021

Læringsressurser

Filmproduksjon