Hopp til innhald

Fagstoff

Crème brûlée

Crème brûlée er ein dessert av fransk opphav og består av vaniljepudding med eit karamellisert sukkerlag på toppen.
Crème brûlée i porsjonsskåler, pynta med blåbær, bjørnebær, bringebær og mynte. Foto.
Opne bilete i eit nytt vindauge

Crème brûlée

Crème brûlée består av mjølk, fløyte, sukker, eggeplommer og vaniljestong.

Framgangsmåte

  • Kok opp mjølk, fløyte, sukker og vaniljestong. Avkjøl litt.
  • Pisk saman eggeplommene og bland inn mjølkeblandinga.
  • Sil blandinga og ha ho over i ildfaste porsjonsformer, og posjer i vassbad i steikeomnen.
  • Avkjøl formene.
  • Dryss formene før servering med sukker som blir karamellisert ved hjelp av ein gassbrennar, salamander eller grillelementet i omnen.

Video

I denne videoen viser kokkane korleis dei lagar crème brûlée.

CC BY-SASkrive av Jannike Gausdal.
Sist fagleg oppdatert 13.10.2020

Læringsressursar

Kalde dessertar