Hopp til innhald

Fagstoff

Fløyterand

Fløyterand er ein klassisk norsk dessert som passar perfekt saman med frukt, bær og kompott.
Fløyterand i ein serveringsbolle, pynta med jordbær, bringebær og blåbær. Raud saus servert i skål ved sida av. Foto.

Fløyterand er ein type fløytepudding der fløyten ikkje skal varmast opp under tillaginga.

Framgangsmåte

Fløyterand består av fløyte, melis, smaksstoff og gelatin.

  1. Pisk kremfløyte lett.
  2. Tilset melis og smak.
  3. Tilset smelta gelatin.
  4. Fyll massen i ei fukta form.
  5. Set til avkjøling.

Video

I denne videoen viser vi korleis ein lagar fløyterand.

CC BY-SASkrive av Jannike Gausdal.
Sist fagleg oppdatert 14.10.2020

Læringsressursar

Kalde dessertar